lichna-drama.com Форуми lichna-drama.com
Вестник "Лична драма"
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Бурканите (зимнина)
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    lichna-drama.com Форуми -> Хоби
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
causa_perduta



Регистриран на: 02 Яну 2014
Мнения: 501

МнениеПуснато на: Сря Сеп 17, 2014 4:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не ми пука дали е канцерогенна. Важното е да е ниско-калорична и да не вися в кухнята.
_________________
I chose not to chose life
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
rossi998



Регистриран на: 07 Авг 2009
Мнения: 6826

МнениеПуснато на: Сря Сеп 17, 2014 9:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Странно, преди години, когато се изживявах кат търговка, предлагахме и замразени зеленчуци. Тогава дистрибуторът ми обясняваше, че ги замразявали рязко, за да запазят веществата. Какво им е нужно за съхранение, освен фризер и ток
По принцип еднакво гадно ми миришат и готовите, и домашните замразени Embarassed
Всъщност, който иска реколта, не може да не сллага тор. Другият вариант е да обработваш по-голяма площ.
Дотук за еко- и био-...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
causa_perduta



Регистриран на: 02 Яну 2014
Мнения: 501

МнениеПуснато на: Сря Сеп 17, 2014 10:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Разликата е в цената. Laughing
_________________
I chose not to chose life
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wekadion



Регистриран на: 02 Апр 2012
Мнения: 1411
Местожителство: София, България

МнениеПуснато на: Чет Сеп 18, 2014 10:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

rossi998 написа:
Странно, преди години, когато се изживявах кат търговка, предлагахме и замразени зеленчуци. Тогава дистрибуторът ми обясняваше, че ги замразявали рязко, за да запазят веществата. Какво им е нужно за съхранение, освен фризер и ток
По принцип еднакво гадно ми миришат и готовите, и домашните замразени Embarassed
Всъщност, който иска реколта, не може да не сллага тор. Другият вариант е да обработваш по-голяма площ.
Дотук за еко- и био-...


Не става въпрос за отглеждане, за замразяване и издържане говоря. Че е шоково, шоково е но не е само ниска температура. Просто в бланширането например се слага химия, след оглаждането също. Роси - ВИХВП то ти е близко, хвърли един поглед в библиотека. На мен това ми е специалността. На практика всеки който си прави нещо домашно е само заради чистотата на храната. Иначе не си заслужава нито като труд, нито като пари, а най вече заради отделеното време.
_________________
https://www.youtube.com/watch?v=a1u3phAVTE0
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Nadeto



Регистриран на: 08 Юли 2010
Мнения: 565

МнениеПуснато на: Нед Сеп 28, 2014 12:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Знаете ли как се прави туршия от диня?
_________________
Аз живея с околните, но не и за тях!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
wekadion



Регистриран на: 02 Апр 2012
Мнения: 1411
Местожителство: София, България

МнениеПуснато на: Пон Сеп 29, 2014 12:22 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Nadeto написа:
Знаете ли как се прави туршия от диня?



Тази знам -

Малки зелени динички. На един компотен буркан - 1 с.л сол, 1 с.л. захар, 3 с.л винен оцет, 3 аспирина, 4-5 скилидки чесън, 1/2 глава лук, 1 бр. дафинов лист, 5-6 зърна чер пипер.
Диничките се почистват и се нарязват на парчета. Пълнят се в бурканите , заедно с чесънчетата и лукът нарязан на полумесеци. Сипва се по лъжица сол и захар във всеки буркан и се долива с вода.
Добавят се аспирините, дафиновият лист и черния пипер. Бурканите се затварят и се оставят няколко дни на топло. Периодично се разклащат, след което се прибират на хладно и тъмно място.
_________________
https://www.youtube.com/watch?v=a1u3phAVTE0
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefka 56



Регистриран на: 01 Сеп 2012
Мнения: 4455
Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Пон Сеп 29, 2014 8:47 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Правилно са казали хората ,че човек се учи докато е жив.
До сега не съм чувала и яла такава туршия. Правила съм само сладко от динени кори.
И като човек от старо поколение съм си гипсирала дини за да има целогодишно.Сега има целогодишно по магазините и не си заслужава да се гипсират но цената?
Сега последно си направих 6 пликчета червени чушки за пълнене - бланширани и замразени.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tita757



Регистриран на: 20 Авг 2008
Мнения: 24102
Местожителство: зоопарка

МнениеПуснато на: Пон Сеп 29, 2014 8:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Чувала съм, но да ме убиеш такова нещо няма да ям. Тази година не случих на един вкусен домат, някак нямаха вкус Confused Няма да правя туршии, само кис. зеле.
_________________
"Винаги съм предпочитал компанията на кучетата. Смятам, че в кучетата има повече човещина, отколкото в хората”

Ален Делон


Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
slaron



Регистриран на: 02 Фев 2013
Мнения: 1543
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Сеп 29, 2014 10:13 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Вчера правихме царска туршия и съм се отрошила от работа. Направо се чудя дали си заслужава бъхтенето... Rolling Eyes
_________________
Няма бивши...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Nadeto



Регистриран на: 08 Юли 2010
Мнения: 565

МнениеПуснато на: Пон Сеп 29, 2014 12:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

wekadion написа:
Nadeto написа:
Знаете ли как се прави туршия от диня?



Тази знам -

Малки зелени динички. На един компотен буркан - 1 с.л сол, 1 с.л. захар, 3 с.л винен оцет, 3 аспирина, 4-5 скилидки чесън, 1/2 глава лук, 1 бр. дафинов лист, 5-6 зърна чер пипер.
Диничките се почистват и се нарязват на парчета. Пълнят се в бурканите , заедно с чесънчетата и лукът нарязан на полумесеци. Сипва се по лъжица сол и захар във всеки буркан и се долива с вода.
Добавят се аспирините, дафиновият лист и черния пипер. Бурканите се затварят и се оставят няколко дни на топло. Периодично се разклащат, след което се прибират на хладно и тъмно място.


Благодаря Векадион.Брат ми донесе няколко дини и се чудех дали ще станат на туршия.
_________________
Аз живея с околните, но не и за тях!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
stefka 56



Регистриран на: 01 Сеп 2012
Мнения: 4455
Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Пон Сеп 29, 2014 9:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

slaron написа:
Вчера правихме царска туршия и съм се отрошила от работа. Направо се чудя дали си заслужава бъхтенето... Rolling Eyes

Ако сте повече от двама - заслужава си . И вкусът и цената.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
stefka 56



Регистриран на: 01 Сеп 2012
Мнения: 4455
Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Чет Окт 09, 2014 8:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Момичета , някой правил ли е зимнина /туршия или сладко/ с готовите фиксове на д-р Йоткер ,които се продават в магазините?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tita757



Регистриран на: 20 Авг 2008
Мнения: 24102
Местожителство: зоопарка

МнениеПуснато на: Чет Окт 09, 2014 9:28 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, аз се излъгах една година и правех. Като цяло държат стериализация, но нямат вкус.
_________________
"Винаги съм предпочитал компанията на кучетата. Смятам, че в кучетата има повече човещина, отколкото в хората”

Ален Делон


Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
stefka 56



Регистриран на: 01 Сеп 2012
Мнения: 4455
Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Чет Окт 09, 2014 10:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Тити , аз си купих 1 пакетче да пробвам ,пише ,че е за 6-7 буркана и не се вари.Дали мога да го направя в малка кофичка от маслини от 5л?
И на пакетчето не пише след колко време се консумира.
И аз на дърти години реших да я карам мързеляшката Embarassed .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tita757



Регистриран на: 20 Авг 2008
Мнения: 24102
Местожителство: зоопарка

МнениеПуснато на: Чет Окт 09, 2014 10:20 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Можеш, аз така направих, но си сложи и другите подправки, че иначе няма вкус. Държи туршията чак до пролет Smile
_________________
"Винаги съм предпочитал компанията на кучетата. Смятам, че в кучетата има повече човещина, отколкото в хората”

Ален Делон


Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    lichna-drama.com Форуми -> Хоби Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Страница 7 от 9

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov