lichna-drama.com Форуми lichna-drama.com
Вестник "Лична драма"
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

МЕЖДУНАРОДНА КУХНЯ
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    lichna-drama.com Форуми -> Хоби
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tita757



Регистриран на: 20 Авг 2008
Мнения: 24111
Местожителство: зоопарка

МнениеПуснато на: Сря Авг 13, 2014 10:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Е, да си топнеш залъци едно, друго да ядеш всичко с пръсти. То не е робуване на манталитет, а спазване на елемент. правила за хигиена. Храненето с пръсти е нехигиенично, но аз не им се чудя на мизерията, при условие, че спят с дрехите, с които са по цял ден.
_________________
"Винаги съм предпочитал компанията на кучетата. Смятам, че в кучетата има повече човещина, отколкото в хората”

Ален Делон


Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
rossi998



Регистриран на: 07 Авг 2009
Мнения: 6826

МнениеПуснато на: Сря Авг 13, 2014 1:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами те с толкова подправки трепят всеки бацил. Обожавам куркума, трябва да се заредя, когато ми падне път до града.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tita757



Регистриран на: 20 Авг 2008
Мнения: 24111
Местожителство: зоопарка

МнениеПуснато на: Сря Авг 13, 2014 1:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Къде я слагаш? Аз я слагам на ориза само, другаде не съм пробвала.
_________________
"Винаги съм предпочитал компанията на кучетата. Смятам, че в кучетата има повече човещина, отколкото в хората”

Ален Делон


Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
rossi998



Регистриран на: 07 Авг 2009
Мнения: 6826

МнениеПуснато на: Сря Авг 13, 2014 2:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

На всичко почти, дори и в прясно мляко.
Ако си намериш качествена, става много вкусно.
Но аз съм маниак на тема експерименти с вкуса, пък и сама си ям резултатите. Последно слагах на задушени тиквички.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
rossi998



Регистриран на: 07 Авг 2009
Мнения: 6826

МнениеПуснато на: Чет Авг 21, 2014 12:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1956016
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefka 56



Регистриран на: 01 Сеп 2012
Мнения: 4455
Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Чет Авг 21, 2014 3:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Умирам си за подправки.Само с шафрана се сапикясвам щото е много скъп или ако го има в магазините е менте.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
rossi998



Регистриран на: 07 Авг 2009
Мнения: 6826

МнениеПуснато на: Чет Авг 21, 2014 6:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

stefka 56 написа:
Умирам си за подправки.Само с шафрана се сапикясвам щото е много скъп или ако го има в магазините е менте.

И аз така, много обичам експериментите.
А шафран никога не съм ползвала по горните причини.
Завиждам на хората в по-големите градове, че имат индийски и арабски магазини, сигурно бих се чувствала като в пещерата на Али Баба там Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Paola



Регистриран на: 25 Юни 2016
Мнения: 72

МнениеПуснато на: Пон Юни 27, 2016 9:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Обожавам френската кухня, а това е една от многото ми любими рецепти.

Авокадо с раци (Avocats au crabe)

1 консерва раци (125 гр. сухо вещество)
2 бр. авокадо (узрели)
2 ч. л. сок от лимон
1/2 вр. магданоз
Червен пипер
Чер пипер
Сол
За майонезата:
1 яйчен жълтък
250 ml олио
1 ч. л. горчица
1 ч. л. сок от лимон
Приготвяне и сервиране:
Плодовете от авокадо се разполовяват, като ядките се отстраняват, а след това с лъжица се издълбава и част от сърцевината, така че да се оформи кошничка. Материалът от издълбаната сърцевина се нарязва на малки кубчета, смесва се с половината от лимоновият сок, чер пипер, сол, ситно нарязаните раци и се разбърква до хомогенна смес. Приготвя се майонеза от посочените продукти. Кошничките от авокадо се пълнят с получената смес и тя се покрива с майонеза. Поръсва със ситно нарязан магданоз и червен пипер.
Сервира се много студено, като към него се поднася розе.

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tita757



Регистриран на: 20 Авг 2008
Мнения: 24111
Местожителство: зоопарка

МнениеПуснато на: Вто Юни 28, 2016 8:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

А, добра рецепта. И авокадо обичам, и раци. Ама не от консерва, а в нашия град истински раци не продават.
_________________
"Винаги съм предпочитал компанията на кучетата. Смятам, че в кучетата има повече човещина, отколкото в хората”

Ален Делон


Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Rusalka



Регистриран на: 17 Яну 2009
Мнения: 2232

МнениеПуснато на: Вто Юни 28, 2016 10:26 am    Заглавие: Отговорете с цитат

И 2те неща ги обичам, но някакси не мога да си представя съчетанието. Морските продукти ги предпочитам натюр. Smile
И аз не бих купила раци от консерва. Туку виж съм се натровила. Тук продават в едни пластм. кутийки -изчистени, а и цели раци продават на рибния щанд. И мъжът ми хваща понякога. Smile
_________________
В твоя живот става това, към което насочиш вниманието си.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
rita



Регистриран на: 29 Апр 2016
Мнения: 73

МнениеПуснато на: Вто Юни 28, 2016 10:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Откакто започнах да се грижа за момчето на приятеля ми се наложе да се запозная с кухнята от Магреба, понеже той много й е свикнал. Правя кус-кус, хумус, табуле. Понеже много обичат сушена морска риба, засега съм купила доста аншоа (доста се затрудних докато намеря без растително масло) и чирози, но поръчах да ми донесат от морето каквото има в по-големи количества. Ако има експериментирали с нещо не толкова известно нека споделят опита си.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Paola



Регистриран на: 25 Юни 2016
Мнения: 72

МнениеПуснато на: Вто Юни 28, 2016 9:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Кус-кус съм опитвала лично от ръцете на арабин. Не знам как го беше приготвил, но още помня вкуса му. Състоеше се от няколко вида месо и зеленчуци.Божествено.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Paola



Регистриран на: 25 Юни 2016
Мнения: 72

МнениеПуснато на: Вто Юли 19, 2016 9:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Френска кухня: Рататуй



патладжана
2 тиквички
сол на вкус
1 лимон
2 с. л. зехтин
1 скилидка чесън
1 с. л. масло
млян черен пипер на вкус
няколко листа босилек
1 ч. л. провансалски билки – розмарин, мащерка, градински чай, джоджен, риган, чубрица



Приготвяне:

1. Пуснете доматите за кратко във вряща вода, извадете ти и ги обелете. Кромида и чушките нарежете на кубчета, а необелените патладжани и тиквичките – на кръгчета.
2. Поръсете със сол и лимонов сок нарязаните зеленчуци и ги оставете в гевгир за около 20 минути, за да се отцеди горчивият сок.
3. Запържете за кратко в зехтина нарязания на ситно чесън, след което добавете и останалите зеленчуци. Запържете ги за около една минута и ги извадете от съда.
4. Нарязаните на ситно домати варете самостоятелно, докато им изври водата. В съда върнете леко запържените зеленчуци и доматите, добавете маслото и подправките и варете до пълна готовност на всички зеленчуци.
5. Сервирайте ястието топло, украсено със стрък мащерка и поръсено по желание с настъргано меко сирене.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    lichna-drama.com Форуми -> Хоби Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov