lichna-drama.com Форуми lichna-drama.com
Вестник "Лична драма"
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

МЕЖДУНАРОДНА КУХНЯ
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    lichna-drama.com Форуми -> Хоби
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
miki69



Регистриран на: 23 Дек 2008
Мнения: 352
Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Съб Май 15, 2010 6:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Папарделе (Pappardelle) с пилешко и гъби на фурна
* 7 бр. папарделе
* 2 бр. пилешки гърди
* 300-400 г гъби
* 200 мл прясно мляко
* 150 мл готварска сметана
* 1 бр. Мaggi фикс за запечени макарони с шунка и кашкавал
* 50 г масло
* 50 г кашкавал
* 2 с.л. соев сос
* 1 зеленчуков бульон
* сол, черен пипер

_________________
Skype-miki_0306


Последната промяна е направена от miki69 на Съб Май 15, 2010 6:39 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
miki69



Регистриран на: 23 Дек 2008
Мнения: 352
Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Съб Май 15, 2010 6:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Паста а ла Карбонара
* 450 г шарен бекон
* 4 бр. яйца
* 80 г сирене Пармезан (овче)
* черен пипер
* 500 г макаронени изделия (паста)
* скилидка чесън по желание

_________________
Skype-miki_0306
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tita757



Регистриран на: 20 Авг 2008
Мнения: 24111
Местожителство: зоопарка

МнениеПуснато на: Нед Юни 20, 2010 11:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Торт "Монастырская изба"-Много популярна торта из руските земи, която в оригинал е с пълнеж от вишни, с 15 рулца и сметана за спойка.



Продукти:
за тестото
2 ч.ч брашно
1/2 ч.ч течна сметана
1 с.л захар
125 г краве масло или маргарин
щипка сол

за пълнежа
боровинки (аз ползвах замразени)
2 малки, нарязани на парченца банана
малко захар

крем
1 пакетче ванилов пудинг

за поръсване
настърган шоколад, смлени орехи, какао на прах или канела

Продуктите за тестото се смесват и се замесва тесто, което отлежава час и половина в хладилника. Разточваме го на правоъгълна кора с дебелина около 0,3-0,5 см. Режем 6 ленти, върху средата на които поставяме пълнежа. Защипваме добре краищата, за да не излиза плънката при печене (получава се нещо като дълга пура). Нареждаме ги в покрита с хартия за печене тава и печем в предварително загрята фурна на 200 С докато леко почнат да покафеняват. Изваждаме тавата от фурната и оставяме тръбичките да изстинат добре.
Нареждаме три от тръбите върху поднос и заливаме с част от приготвения горещ крем. Отгоре поставяме още две тръбички и пак заливане. Последната я слагаме на върха и отново крем. Оставяме да изстине добре и да се стегне крема (най-добре да постои поне час в хладилника). Режем филии и сервираме с плодов ликьор.

_________________
"Винаги съм предпочитал компанията на кучетата. Смятам, че в кучетата има повече човещина, отколкото в хората”

Ален Делон


Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tita757



Регистриран на: 20 Авг 2008
Мнения: 24111
Местожителство: зоопарка

МнениеПуснато на: Нед Юни 20, 2010 11:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Чебуреки



Продукти:
за тестото
4 чаени чаши брашно
1 чаена чаша вода
1 супена лъжица водка (може и без нея, но се слага заради традицията Smile))
2 супени лъжици олио
1 яйце
1/2 чаена лъжичка сол

за плънката
500 г смляно месо (кайма)
1 голяма глава червен лук
смлян кимион
червен пипер
мащерка
сол

Водата за тестото се кипва с олиото и солта в тенджера. Прибавя се към него наведнъж 1 чаена чаша брашно и се бърка с лъжица, докато се отдели от стените на тенджерата. Сваля се от огъня, оставя се леко да се охлади, добавя се яйцето и се разбърква докато се поеме напълно от тестото. Прибавя се и останалото брашно. Замесва се меко тесто, което не трябва да лепи. Оставя се да почине час.



Разделяме тестото на топки, с големината на голямо кокоше яйце.Разточваме ги на тънка кора, в единия край на която поставяме от плънката, приготвена от запържените лук, кайма и подправки (червеният пипер се поставя накрая, за да не се препържи и горчи).



Захлупват се с другата половина и с вилица се притискат краищата, за да се слепят добре.




В тиган с много добре сгорещено олио (около 2-3 см трябва да е мазнината) се пържат чебуреките първо от едната страна, а след като се зачервят и се обръщат и от другата. Стават много бързо.




Консумират се със студена биричка Smile





_________________
"Винаги съм предпочитал компанията на кучетата. Смятам, че в кучетата има повече човещина, отколкото в хората”

Ален Делон


Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tita757



Регистриран на: 20 Авг 2008
Мнения: 24111
Местожителство: зоопарка

МнениеПуснато на: Нед Авг 15, 2010 1:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Шведски парти кюфтенца

Продукти:
500 гр. кайма
1/2 глава лук, нарязана на ситно
1 ч.л. сол
100 гр. заквасена сметана
1 яйце
3 с.л. трохи от сух хляб
2 щипки смлян бахар
2 щипки кайенски пипер
1 ч.л. горчица
150 мл олио за пържене

Приготвяне:
Смесват се трохите, сметаната, подправките и всичко се оставя за 10 мин.

Лукът се задушава на слаб огън в 1 с.л. олио. Каймата се омесва с лука и сметановата смес. Оформят се малки кюфтенца и се слагат на силен огън в загрятото олио, докато се зачервят. Прехвърлят се в тавичка и се запичат за 10 минути на 190°С.

Традиционно кюфтенцата се сервират със сос от червени боровинки и картофена салата.


_________________
"Винаги съм предпочитал компанията на кучетата. Смятам, че в кучетата има повече човещина, отколкото в хората”

Ален Делон


Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
rossi998



Регистриран на: 07 Авг 2009
Мнения: 6826

МнениеПуснато на: Чет Авг 19, 2010 7:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

много иаскам да опитам руски квас - някой да има рецепта? знам, че се иска ръжен хляб - коя марка става Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tita757



Регистриран на: 20 Авг 2008
Мнения: 24111
Местожителство: зоопарка

МнениеПуснато на: Вто Ное 02, 2010 10:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ей,намерих я тази прочута супа-Езогелин Smile

Необходими продукти :

1 ч.ч. червена леща
1 ч.ч. дребен булгур
1 ч.ч. ориз
1 с.л. фиде
6 в.ч. вода
1 глава кромид лук
2 с.л. зехтин
2 ч.л. доматено пюре
1 ч.л. пюре от пипер
1 ч.л. лютив червен пипер
джоджен
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:

Лукът се реже на ситно и се запържва до порозовяване.
Прибавя се доматено пюре, пюрето от пипер и лютивият червен пипер.
След като се разбъркат,в тенджерата се сипват 6 в.ч. вода и се оставя да заври.
Към врящата вода се прибавят почистените булгур, ориз, червена леща и фиде.
Подправя се със сол и черен пипер и се оставя на среден огън до готовност (докато булгурът и оризът омекнат).
Ако супата стане много гъста, може да се долее малко топла вода.
При сервиране се поръсва с джоджен.


_________________
"Винаги съм предпочитал компанията на кучетата. Смятам, че в кучетата има повече човещина, отколкото в хората”

Ален Делон


Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tita757



Регистриран на: 20 Авг 2008
Мнения: 24111
Местожителство: зоопарка

МнениеПуснато на: Пет Дек 31, 2010 2:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Крокодил с плънка-Русия



За тестото:
500 г брашно,
250 мл прясно мляко,
2 с.л.растителна мазнина,
40 г мая,
1 яйце,
щипка сол,
щипка захар

За плънката:
200г варена шунка
200г кашкавал
3 сварени яйца
3 стръка зелен лук
риган
черен пипер



Омесва се меко тесто и се слага на топло да бухне за 1 час. На кухненския плот разточваме на правоъгълник с дебелина 1см и в средната час по дължина слагаме нарязаната на ситно и объркана плънка. На дългата страна правим леко скосени разрези и покриваме плънката като кръстосваме лентите от двете страни. В предната част от тестото оформяме главата, а задната завиваме като за опашка. Прехвърляме в голяма плитка тава и оформяме ноздрите, лицето, очите и устата на крокито. За очи използвах зелени маслини. Изрязваме от малко тесто лапичките и ги наместваме до тялото. Оставяме на топло за 10 мин и изпичаме в нагрята фурна на 180С за около 40 мин до готовност.


_________________
"Винаги съм предпочитал компанията на кучетата. Смятам, че в кучетата има повече човещина, отколкото в хората”

Ален Делон


Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Pamela{}



Регистриран на: 13 Сеп 2008
Мнения: 2276

МнениеПуснато на: Пет Дек 31, 2010 4:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Крокодилът е готина идея, но то вътре можеш да сложиш и други работи по желание Very Happy и естествено можеш да си го оформиш и като прасенце, ако искаш Laughing
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tita757



Регистриран на: 20 Авг 2008
Мнения: 24111
Местожителство: зоопарка

МнениеПуснато на: Съб Яну 01, 2011 7:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Бързо хачапури * Кhachapuri veloce



За тестото: / per pasta:
600 г брашно/ 600 g di farina
400 мл кисело мляко/ 400 ml di yogurt
1 ч.л. сода бикарбонат/ 1 cucchiaino di soda
1 ч.л. сол/ 1 cucchiaino di sale
2 яйца/ 2 uova
3 с.л. олио/ 3 cucchiai di olio
1 ч.л. захар/ 1 cucchiaino di zucchero

За плънката:/ per impasto:
300 г моцарела настъргана/ 300 g mozzarella grattugiato
200 г кашкавал/ 200 g di formaggio tipo provolone
1-2 яйца/ 1-2 uova
сол/ sale
черен пипер/pepe nero



Слагаме содата в киселото мляко и бъркаме, като започне да кипи слагаме в брашното, добавяме захарта, солта, олиото и разбитите яйца.




Омесваме меко тесто. Разделяме на 7-9 топки.



Разточваме всяка топка на кръг с диаметър 10-12 см. и с дебелина 4-5 мм.
Слагаме по 2 супени лъжици от плънката в средата.



така, че да се застъпят леко в средата.С точилка смачкваме внимателно и леко разточваме всяка питка.Трябва да се получи питка с дебелина не повече от 7-8 мм.Нагрявате сух тиган с дебело дъно и капак добре и слагате питките една по една вътре. Пече се на среден огън около 3 - 4 минути.Обръща се и се изпича и от другата страна пак 3 - 4 минути. Още горещи се намазват с масло и се сервират.
Да ви е сладко! Smile
_________________
"Винаги съм предпочитал компанията на кучетата. Смятам, че в кучетата има повече човещина, отколкото в хората”

Ален Делон


Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tita757



Регистриран на: 20 Авг 2008
Мнения: 24111
Местожителство: зоопарка

МнениеПуснато на: Чет Яну 06, 2011 9:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ароматизирани маслини-Гърция

Продукти:

2 чаши (500 мл) маслини
1 ч л мащерка
1 с л едро смлян черен пипер
2 с л винен оцет
2-3 дафинови листа

1 скилидка чесън на тънки филийки
кората от един лимон или портокал
Приготвяне:

• Всичко без оцета и зехтина се слага в подходяш съд.
• С вилица се разбива оцета и зехтина.
• Залива се до горе. Да се покрият всички маслини.
• Съхранява се в хладилника.


_________________
"Винаги съм предпочитал компанията на кучетата. Смятам, че в кучетата има повече човещина, отколкото в хората”

Ален Делон


Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tita757



Регистриран на: 20 Авг 2008
Мнения: 24111
Местожителство: зоопарка

МнениеПуснато на: Пон Яну 24, 2011 3:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Бьоф Строганов- Руска кухня

500 г телешки шол
2 глави лук ( нарязан на полумесеци)
200 г гъби (без столчета нарязан на филийки)
25 г масло
1 ч л горчица
50 мл бяло вино
100 мл готварска сметана
черен пипер
червен пипер

Месото се нарязва на жулиени или на кубчета.
Маслото се разтопява в тигана и месото се изпържва, след което се поставя върху салфетка. В същия тиган (ако трябва се добавя масло или олио) се изпържва лукът и гъбите.
Добавете виното, гочицата и намалете огъня и задушете поне 5 минути.
Прибавете месото и оставете за още 4-6 минути.
Махнете капака и оставете виното да се изпари.
Сипете сметана и подправете със сол и черен пипеr. Разбъркайте и след 1 минута изключете (махнете от котлона), похлупете с капак.

Поръсете с червен пипер и поднесете веднага.


_________________
"Винаги съм предпочитал компанията на кучетата. Смятам, че в кучетата има повече човещина, отколкото в хората”

Ален Делон


Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
miki69



Регистриран на: 23 Дек 2008
Мнения: 352
Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пет Авг 05, 2011 9:38 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Лазаня с морски дарове
Леко ястие, което ще ви настрои на морска вълна. Подходящо е за всеки сезон.
Продукти за 1 порция
1 брой готова кора за лазаня, 40 мл джинджифилов сос, 3-4 броя забулени пъдпъдъчи яйца, 5 г черен хайвер, 5 г микс подправки - копър, естрагон, магданоз, кориандър и босилек, 30 г аспержи, 15 г грах, 10 г моркови, 3 броя кралски скариди, 50 г филе от сьомга, 50 г филе от пангасиус, сол, зехтин, прясно смлян бял пипер и лимонов сок.

ЗА СОСА
Време за приготвяне 15 мин
1-2 скилидки чесън, 15 г пресен корен джинджифил, 80 г масло, 200 мл сметана, 2 с.л. мед, 1 ч.л. тъмна сладка соя.

В част от маслото запържете „сладкото от джинджифил” за около 1-2 мин на средна температура. Прибавете много фино нарязания чесън и запържете за още 1 мин. Добавете сметаната и оставете на бавен огън, докато редуцира наполовина. След това овкусете с тъмна сладка соя.

1. Сварете кората за лазаня за 4-5 мин и я нарежете на три равни части. Кората трябва да остане леко твърда и да не бъде разварена, защото в противен случай ще се накъса.

2. Овкусете рибата, скаридите и зеленчуците с малко зехтин, сол и прясно смлян бял пипер. Объркайте с ръце, за да се покрият равномерно.

3. Сварете ги на пара за 8 мин. Може да използвате специална фурна с пара, като тогава поставите зеленчуците в тавичка.

4. В широка чиния сложете парче кора за лазаня и върху нея подредете резен сьомга, резен пангасиус и зеленчуци. Покрийте с нов лист лазаня и отново подредете риба, скариди и зеленчуци. Покрийте с третото парче лазаня.

5. Отгоре положете връх от микса свежи подправки. Той трябва да бъде предварително овкусен с капки зехтин, лимон и бял пипер.

6. Около лазанята с морски дарове внимателно сипете соса. В него сложете забулените пъдпъдъчи яйца, а върху тях поставете по малко черен хайвер. Поднесете веднага.

СЪВЕТ
За по-наситен аромат на джинджифила го нарежете на фини жулиени и оставете да ври с 2 с.л. мед и 100 мл вода, докато течността се редуцира до гъстотата на боза или течно сладко. При изстиването тя ще се сгъсти допълнително.

ПРОДУКТОВ ГИД
• Може да приготвите тази морска лазаня също с месо от омар, миди или филе от калкан. Представеният вариант е с филе от пангасиус. Този вид риба напоследък се среща все по-често в нашите магазини. Вносен вид е и затова филето е замразено.





_________________
Skype-miki_0306
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tita757



Регистриран на: 20 Авг 2008
Мнения: 24111
Местожителство: зоопарка

МнениеПуснато на: Сря Юни 13, 2012 12:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Гръцка салата с домати

Продукти:
- 5 големи домата, в различни стадии на зрялост
- 1 шепа черни маслини
- 150 гр. фета сирене
- 3 гл. червен лук

Подправки:
- 1 с.л. риган, сух
- 4-5 с.л. зехтин
- черен пипер
- сол

Начин на приготвяне:
1. В голяма купа грубо нарязвате доматите, добавяте нарязания на ивици лук и поръсвате със сол и черен пипер. След това поръсвате с риган, добавяте маслините и зехтина и внимателно разбърквате.
2. Оставяте покрита купата със салата за 10-15 мин. за да се смесят хубаво вкусовете и ароматите на съставките.
3. Поръсвате с малки парченца надробено сирене и сервирате.


_________________
"Винаги съм предпочитал компанията на кучетата. Смятам, че в кучетата има повече човещина, отколкото в хората”

Ален Делон


Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Nadeto



Регистриран на: 08 Юли 2010
Мнения: 565

МнениеПуснато на: Пет Ное 16, 2012 1:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Пуф бьореи/пухен бюрек/ Турция

Продукти
1бр.-яйце
3с.л.-кисело мляко
3с.л.-зехтин/може олио/
1ч.л.-сол
1с.л.-оцет
1/2п.-бакпулувер
3ч.ч.-брашно/или докато се получи меко тесто/

Плънка:Сирене с магданоз и подправки,кренвирши,шунка,запържена кайма с лук.....всичко което не е течно.

Първо си разбъркваме всички продукти с тел за бъркане на ръка и след това слагаме постепенно брашното и бакпулувера....докато се замеси меко тесто.От него късаме топки колкото яйце/при мен излязоха 7бр./И точим всяка една топка по отделно.Големината да е колкото една чиния за основно ястие.... като разточените кори ги слагаме една върху друга,а след всяка кора мажем олио.Последната кора от горе не я мажем.И така получаваме 7листа един върху друг с големина горе долу на чиния.Прехвърляме ги в чиния поръсена с брашно и от горе пак малко брашно ръсим и оставяме в хладилника за около половин час.
След това вадим и разточваме един лист с дебелина около 2-3мм.Да се получи кръг горе долу и до средата му на малко разтояние слагаме плънка по една лъжичка.След това затваряме останалата част от листа и с чаша притискаме там където има плънка.Така че плънката да дойде на средата на чашата.Това е практичния начин,а може и по отделно да се режат кръгчета с чаша и върху едно да се постави плънка и да се затвори с друго.....но става по бавно.Важно е краищата да са добре затворени и притиснати,затова първия вариянт
по-удачен.И всяко кръгче се пържи в повечко мазнина.
_________________
Аз живея с околните, но не и за тях!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    lichna-drama.com Форуми -> Хоби Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 2 от 4

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov